středa 19. února 2014

Přírodní rostlinná afrodisiaka

K tantrickému obřadu, cvičení sexuální jógy, či léčebného využití tantrických masáží je vhodné navodit patřičnou náladu. Ne vždy se cítíme zcela při síle. Chuť do života a lásky nám dokáží navrátit vhodně zvolené rostliny, které mají afrodisiakální účinky


 Konopí


Během tradičních tantrických rituálů se popíjelo svařené víno s konopím. Konopí je rostlina zasvědcená bohu Šivovi. Přikládá se mu afrodisiakální účinky, ale vše je otázka dávkování. Při vyšším dávkování má spíše sedativní účinky, které příliš fyzickému sdílení lásky nepřejí. Konopí obsahuje fytoestrogeny , které jsou podobné lidským hormónům. V konopí najdeme zejména fytoestrogeny, které podporují tvorbu estrogenu, tedy ženského pohlavního hormonu.

Chřest, celer a petržel

 Chřest, celer a petžel obsahují esenciální olej apiol.  Apiol prokrvuje oblast pánve. Tím zlepšuje funkci pohlavních orgánů.  Tyto rostliny proto nejsou vhodné užívat v těhotenství, protože můžou vyvolat předčasný porod.

Kotvičník zemní

Dalším zdrojem fytoestrogenů je kotvičník zemní. Jedná se o jednoletou bylinku, která se užívá jako čaj, nebo ve formě prášků.  Kotvičník používají sportovci i jako anabolizující přípravek, protože zvyšuje množství testosteronu v krvi. Kotvičník ovšem stejně reaguje i u žen,kde  naopak zvyšuje množství estrogenu.

Zelený čaj


EIRI Chokyosai (Hosada), act. 1790-1800 (Japan)
Čaj je věrný druh meditujících, ale důležitou roli hraje i v lidské sexualitě.  Čaji je tradičně připisovány schopnosti elixíru mládí. Čaj zpomaluje příznaky stárnutí a zároveň  je životabudič, který i ve starším člověku nabudí energii mládí.

Čaji se přikládají mírně afrodiziakální vlastnosti. Zejména kvalitnější zelené čaje obsahují aminokyselinu L-theanin, která navozuje meditativní stavy. Zelený čaj je tak vhodný nápoj při cvičení sexuální jógy.


Kakao a čokoláda 

Mnohá žena zřejmě bude ráda číst, že afrodisiakální  účinky má i kakao a z něho vyráběné pochutiny. Ne nadramo se bonboniéra, nebo čokoláda používají jako dárek. Čokoládu lze kombinovat s chilli. Tím se ještě více zvýší prokrvení a znásobí účinek čokolády.  Účinek čokolády spočívá v látce zvané fenyletylamin. Fenyletylamin je alkaloid amfetaminového typu. Tato látka navozuje pociti intimity, vášeň, má  antidepresivní účinky a zabavuje nás úzkosti a napětí.

Víno a kvašené nápoje

Afrodisiakální účinky má i alkohol. Alkohol zvyšuje prokrvení těla a uvolňuje mysl. Jedná se ovšem o delíriant. Při větším množství sexuální výkon znemožňuje, nebo snižuje z něj požitek. Proto je vhodné používat alkohol v rozumné míře, kterou nám přinášejí přírodní kvašené nápoje, zejména víno. Láhev kvalitního vína nikoho neopije do němoty, ale zcela spolehlivě napomůže navodit příjemnou náladu.

2 komentáře:

  1. Zajímavé ;) Já se vůbec o tohle téma hodně zajímám a váš článek je moc dobře napsaný. Zkoušela jsem už všechny možné ořírodní afrodisiaka a je to příjemný pocit, ale takový lehký účinek jenom. My jsme potom s manželem vyzkoušeli tohle afrodisiakum a musím říct, že to byla opravdu síla :D

    OdpovědětVymazat
  2. O tom chřestu už jsem někde četla. Škoda, že teď není jeho sezóna. Četla jsem, že to prý i podporuje erekci, což je přesně něco, co by teď manžel potřeboval. V poslední době s tím má trochu problémy. Říkala jsem si, že by možná stálo za to ji podpořit něčím přírodním. No a kdyby to náhodou nepomohlo, tak vždycky je tu třeba kamagra.

    OdpovědětVymazat